WARSZTATY: Kalendarz przetworów - jak zapakować lato do słoika? | Pokój na lato

WARSZTATY: Kalendarz przetworów – jak zapakować lato do słoika? | Pokój na lato

30 lipca 2022, Sobota

Pokój na lato

Towarowa 25, Warszawa

Start: godz. 16:00

Podziel się:

Kalendarz przetworów – jak zapakować lato do słoika? 🍅
🍏 Dlaczego warto robić przetwory?
🍒 Owocowo-jarzynowe przetwórstwo bez resztek i śmieci (less waste)
🍓 Mrożenie czy wekowanie? Pasteryzacja czy tyndalizacja? Czyli o tym, jak bezpiecznie przechowywać przetwory
🥒 Teoria i praktyka – każdy z uczestników zrobi po dwa rodzaje domowego zakwasu.
Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak, znana jako Jarzynova. W kuchni ceni sobie proste, jakościowe składniki, nieprzekombinowane techniki, pomysłowe połączenia i spontaniczność, jaką gwarantuje sezonowe gotowanie. Gotuje prawie codziennie – ćwiczy kulinarną wyobraźnię, szlifuje fach i realizuje naturalną potrzebę tworzenia. Oddajemy jej głos! – „Na moim talerzu znajdzie się miejsce na zwykłe leniwe kluski z palonym masłem i na fikuśną sałatkę z arbuzem i kiszoną cytryną. Lubię zapach prażonych ziaren kolendry, aromat kwiatów kopru w sałatce z pomidorami i smak zakwasu z czarną porzeczką. W lodówce mam zawsze porządek oraz masło, dukkah, piklowaną cebulę i słoik kiszonych cytryn. W międzyczasie fotografuję kuchenne kadry. Fotografia kulinarna uczy mnie zauważania naturalnego piękna w codzienności.” 😍
📍 Wstęp na warsztaty jest wolny! Na zajęcia obowiązuje rejestracja, która rusza 28 lipca, w czwartek o godzinie 12:00.

Zobacz także

Imprezy blisko Ciebie w Tango App →