Jesteś gastrosuką czy mistrzem przygotowania jednoskładnikowej pizzy z Biedry? [QUIZ]
Obserwuj nas na instagramie:
“Gastrosuka” – tak znany dziennikarz kulinarny, Maciej Nowak, proponuje tłumaczyć zadomowiony już w języku angielskim termin “food whore”. Oznacza z grubsza kogoś, kto swoje życie psychiczne buduje wokół jedzenia. Czy to właśnie Ty?
Gastrosuka to smakosz, (nierzadko domorosły) krytyk, kaloryjny esteta, fechmistrz kilodżuli. Ze znajomymi umawia się nie na pochlej, ale na pieczenie quiche’ów i rollowanie sushi. Jednostka to przegięta i zadęta. Czy jesteś właśnie taki, drogi Czytelniku? A może przeciwnie – całe życie mógłbyś przeżyć na mrożonych gotowcach i jarają Cię opcje proste jak ta, którą w postaci pizzy Donatello zafundowała swoim klientom Biedra?
Rytmy.pl spieszą z testem, który nawet jeśli nie zweryfikuje Cię ostatecznie, z pewnością pozwoli stwierdzić, czy i co jest na rzeczy. Miłej zabawy!
“Gastrosuka” – tak znany dziennikarz kulinarny, Maciej Nowak, proponuje tłumaczyć zadomowiony już w języku angielskim termin “food whore”. Oznacza z grubsza kogoś, kto swoje życie psychiczne buduje wokół jedzenia. Czy to właśnie Ty? Gastrosuka to smakosz, (nierzadko domorosły) krytyk, kaloryjny esteta, fechmistrz kilodżuli. Ze znajomymi umawia się nie na pochlej, ale na pieczenie quiche’ów i […]
Obserwuj nas na instagramie: